Nemulțumitului i se ia darul

Din toamnă, s-ar părea că profesorii nu-și vor mai lua la timp salariile. De fapt, acesta nu este niciun secret. Deja guvernul, unul care va rămâne în istorie prin lipsa de coerență și eficiență, s-a împrumutat cu miliarde de euro de la bănci pentru a plăti remunerațiile bugetarilor. Însă, în ceea ce privește cadrele didactice, situația este una aparte. După ce, probabil, au votat cu PD-L și PSD, dascălii au luat o mare țeapă. Nu numai că salariile nu le-au fost mărite, ba mai mult, profesorilor li s-au suprimat o serie de facilități și sporuri. Acum, stipendiile pentru participarea la examenul de bacalaureat au fost diminuate cu 50%, fapt care a stârnit proteste. Pe de o parte, avem un guvern slab, incapabil să-și onoreze obligațiile, iar pe de alta o categorie socială care își apără drepturile. Dar nici criza prin care trece România nu este de neglijat, iar cadrele didactice, la fel ca toată lumea, ar trebui să-și revadă atitudi-nea, deoarece știu că Dumnezeu îi ia nemulțumitului darul.
 

V.I.ADOMNICĂI

Dacă ar fi s-o spunem pe față, profesorii nu sunt nicidecum cei mai obidiți oameni din țara asta. Lucrează doar câteva ore pe zi, iar în vacanță stau acasă, pe bani, mai mult de două luni. În afară de debutanți care, ca în orice domeniu, pornesc de jos, salariile dascălilor cu grade (bașca siguranța încasării acestora) sunt de invidiat pentru multă lume. Și, mai apoi, se bate monedă pe vocația și deontologia dascălilor. Nu negăm că mulți dintre profesori sunt adevărați mentori pentru generațiile tinere, însă, nu-i așa?, și conștiința trece prin stomac. Să întrebăm, câți dintre ei ar fi venit să-i supravegheze pe elevi la Bac, în lipsa stimu-lentelor de rigoare? Prin sistemul unitar de salarizare, cadrele didactice ar urma să beneficieze de remunerații și de două-trei ori mai mari decât în prezent. Credem însă că dascălii ar trebui să revină cu picioarele pe pământ. Pentru că trăim în România și o astfel de majorare copioasă n-ar fi realmente posibilă decât în câteva zeci de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: