AGIRo se arată contra unei salarizări în învățământ „în funcție de vârsta copiilor”

„În aceste zile se lucrează în comisiile de dialog social, în cele de specialitate ale parlamentului, ale guvernului și ministerului la OUG nr. 40/2009, la noile legi ale educației și la grilele de salarizare care vor stabili pentru viitor încadrarea și salarizarea în învățământ și în special la nivelul primar și preșcolar”.
 

Acesta este prologul unui comunicat de presă semnat de Viorel Dolha, în numele Comitetului Director al Asociației Generale a Învățătorilor din România (AGIRo), care anunță că în ultima perioadă a întâmpinat „un refuz din partea federațiilor sindicale de a accepta susținerea solicitărilor sale de a aplica principiul unei salarizări egale la muncă și studii egale”. AGIRo afirmă că a început strângerea de semnături de la educatoare, învățători și profesori din învățământul primar și preșcolar, „în vederea unei încadrări și salarizări corecte în sistemul de învățământ”. „O salarizare în învățământ în funcție de vârsta copiilor ar însemna în sănătate a zecea parte din leafa unui medic geriatru pentru un medic pediatru”, iar AGIRo respinge „acest principiu”. În comunicat se mai arată, printre altele, că „președintele și membrii Consiliului Director al AGIRo au decis să amâne acceptarea de funcții oferite pentru ei de federațiile sindicale, rezervându-și dreptul de a conlucra cu acestea” și de a vedea abia în august (la al XXX-lea congres al AGIRo), dacă se va apropia de una sau alta dintre federațiile sindicale din învățământ sau va constitui o federație proprie, pentru învățământul școlar și preșcolar. Pe de altă parte, Viorel Dolha precizează că, până acum, doar FEN s-a arătat dispusă să susțină solicitările AGIRo și a propus „un parteneriat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: