Față de anul trecut

Suceava are un număr dublu de șomeri

În baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava sunt înscriși 13354 de șomeri, informează directorul coordonator, Ioan Cristian Șologon.
 

Potrivit lui, 7945 sunt beneficiari de indemnizații, acest segment de șomeri, răspunzător pentru creșterea ratei șomajului, depășind dublul cifrei consemnate în urmă cu un an. „Mai a fost și luna cu cele mai mici intrări în șomaj, provenite de pe piața muncii din cursul acestui an, atât datorită diminuării numărului de disponibilizări, cât și reluării activităților sezoniere din domeniul construcțiilor și alimentației”, subliniază directorul. În mai, rata șomajului a crescut cu 0,04% față de luna anterioară și cu 1,7% comparativ cu luna mai a anului 2008, atingând valoarea de 5,28%. Creșterea de luna trecută s-a atenuat în raport cu primele luni ale lui 2009, acest din urmă indicator al pieței muncii fiind la valori care nu s-au mai înregistrat în ultimii doi ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: