Azi începe oralul la Bacalaureat

S-au înscris 6829 de candidați la oral și 6836 la scris

Bacalaureatul 2009 începe astăzi cu proba orală la limba și literatura română, probă pentru care s-au înscris 6829 de candidați din județ. La proba scrisă de la română s-au înscris 6836 absolvenți, mai mulți fiindcă unor candidați li se recunoaște proba promovată anterior.
 

Dintre candidații din acest an, 79 sunt din serii anterioare, iar 4 din alte județe. Absolvenții din serii anterioare, care au dat Bac-ul de două ori până acum, vor plăti o taxă de 217 lei, stabilită de CA al IȘJ Suceava. Reamintim că unul dintre candidații suceveni va susține examenul la domiciliu, având probleme grave de sănătate și nefiind transportabil. Subiectele la oral au un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Candidații vor extrage un singur bilet, dar au dreptul și la al doilea, situație în care nota va fi scăzută cu un punct. Un candidat se consideră “promovat” la proba orala/practică dacă a obținut nota finală de minim 5. Candidatul care a obținut o notă sub 5 sau nu s-a prezentat la o probă orală este declarat “respins”/ “neprezentat” și nu mai participă la probele următoare. La probele orale și practice nu sunt admise contestații, excepție făcând proba de dicteu melodic și armonic, de la profilul artistic-muzică. Probele orale vor continua pe 24 și 25 iunie la limba și literatura modernă. Reamintim că în județ s-au constituit 19 centre de examen, care cuprind candidații școlii respective, plus cei arondați de la alte unități școlare, centrul cu cei mai mulți candidați fiind CN “Petru Rareș”, unde sunt 507 înscriși, urmând “Ștefan cel Mare”, cu 367 candidați. Un astfel de centru trebuie să cuprindă un număr minim de 250 candidați. Pentru corectarea lucrărilor s-au stabilit 6 centre de evaluare: Colegiul Național de Informatică, unde vor fi repartizate 1146 lucrări, Colegiul de Artă – 1036, Liceul cu Program Sportiv – 1222 teze, Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuți – 1113 teze, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni – 1230 lucrări și Grupul Școlar Nr. 1 Câmpulung, unde vor ajunge 1096 teze.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: