Polițiștii comunitari sunt uluiți de nepăsarea câmpulungenilor

Polițiștii comunitari din municipiul Câmpulung Moldovenesc întâlnesc tot mai des în ultima perioadă oameni căzuți pe stradă, de care nimănui nu îi pasă. Potrivit precizărilor directorului executiv Marian Dumitrescu, nu este vorba doar despre oameni ai străzii și „consumatori de spirt medicinal”, ci chiar despre bătrâni obișnuiți, cărora li s-a făcut rău, ori tineri înjunghiați și lăsați pur și simplu să moară de alții.
 

Câmpulungenii par să fi devenit total insensibili, trec pe lângă astfel de cazuri dând din umeri sau chiar amuzați de degradarea în care se află semenii lor căzuți. Șapte persoane au fost găsite în asemenea situații de polițiștii comunitari. Una dintre ele, înjunghiată și lăsată să atârne pe o poartă la stradă, a fost salvată la limită pentru că s-a întâmplat să treacă o patrulă pe acolo. Cel mai recent caz, petrecut în urmă cu o săptămână – în miezul zilei și în centrul localității – s-a sol-dat cu decesul celui abandonat de societate, pentru că nimeni nu s-a deranjat să cheme la timp o ambulanță pentru un necăjit. „Mă încearcă un sentiment de neputință tot mai evident față de «criza» multiplă care bântuie prin toate cotloane-le umane ale climatului social. Mai nou, avem de-a face cu o acută criză de simț civic și a spiritului creștin de fi util, atât omului din preajmă, cât și a societății. Constat, mai nou, o nepăsare totală față de cei căzuți, accidental sau nu, pe stradă. Mai toată lumea îi consideră drogați sau bețivi. Uite că nu este așa! Chiar dacă acel căzut ar avea asupra lui o sticlă de alcool medicinal sau este cunoscut ca om al străzii, acest lucru nu poate să re-prezinte «calea nepăsării» omului față de om”, ne-a declarat directorul Dumitrescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: