Defecțiunile și improvizațiile electrice dau foc la gospodării

În 4 ore, două incendii provocate din cauze similare au izbucnit la Fântânele și Baia
Conductori electrici improvizați sau defecți au declanșat sâmbătă noapte, într-un interval de doar 4 ore, două incendii care au distrus proprietarilor case și bunuri de mii de lei.
 

> Sâmbătă, în jurul orei 23.30, pompierii militari ai Detașamentului Suceava au fost chemați urgent în localitatea Stamate, comuna Fântânele, unde casa unei femei era în pericol să fie prinsă de foc din cauza unui incendiu declanșat de un scurtcircuit la o instalație electrică improvizată. Garda operativă, cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD, a ajuns la fața locu-lui, unde incendiul se manifesta violent la bucătăria de vară și la acoperișul adăpostului pentru animale din gospodăria Domnicăi F. Ambele construite din lemn, cu învelitoare din azbociment, erau deja torțe, focul dând târcoale casei de locuit și unei locuințe învecinate. Militarii, împreună cu civilii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Fântânele, au stins focul în circa două ore, distrugerile fiind evaluate la suma de 8000 de lei. Focul a mistuit bucătăria de vară și acoperișul grajdului și a degradat masiv pereții construcției. Din podul adăpostului s-au făcut scrum 2 tone de furaje, cam 500 kg de grâu și porumb și circa 300 kg făină. Odată cu ele s-au pierdut în foc mobilier și o mulțime de alte bunuri de uz casnic depozitate în clădirile mistuite de flăcări. > La ora 3, alarma a sunat la Detașamentul de Pompieri Fălticeni. Ardea o casă și o anexă în localitatea Baia, la gospodăria Elenei Ș. Cu militarii, plecați acolo cu trei autospeciale, a pus umărul la localizarea și stingerea incendiului și SVSU Baia, astfel că pagubele au fost reduse la doar 3000 de lei. Chiar și astfel, pereții și planșeul casei a fost compromis, iar acoperișul locuinței a ars complet pe circa 60 mp. Anexa, o bucătărie de vară, nu mai era, la ora 5 a dimineții, decât o grămadă de resturi carboni-zate. Au ars totodată aparatură electrocasnică, alte bunuri din gospodărie. Și în acest caz a fost vorba despre un scurtcircuit provocat de conductori electrici defecți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: