Au redus… reducerea

Guvernanții ne cred proști, da’ proști de-a binelea, nu așa numai oleacă. Când au preluat puterea, i-au condamnat pe predecesorii lor că n-au sesizat că vine criza și peste România și au cheltuit bani cu nemiluita. Numai nerușinați nu i-au făcut pe „foștii”. În schimb, au făcut-o ei pe specialiștii și au nășit, presați și de FMI, un program anticriză de mai mare dragul. Din care, cele mai multe măsuri, cam 60-70 la sută dintre ele, au rămas litere moarte pe hârtie. Așa cum este cea privind reducerea numărului bugetarilor cu 15 la sută. Mai întâi au redus… reducerea la doar 10 la sută. Și s-a redus ceva, însă numai la Palatul Victoria, după care primul ministru Emil Boc a spus că nu se mai aplică această măsură, dar se vor reduce veniturile bugetarilor, prin eliminarea multelor sporuri de care beneficiază.
 

Sava BEJINARIU

Și au trecut, dragii noștri guvernanți, la treabă, adică la amețit poporul cu vorbe. Că fac, că dreg, că alocă bani pentru investiții, pentru că numai prin dezvoltarea acestora se poate ieși din criză, că… bla, bla, bla. Nimic de zis, teorie știu cât de cât. În practică însă fac ce vor ei. Iată cifre grăitoare în acest sens, declarate nu de un politician din opoziție, ci chiar de un consilier al premierului Emil Boc. În primele patru luni ale anului, s-au cheltuit 17 miliarde de lei pentru salariile bugetarilor, cu 16,2 la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut! Și e criză, și guvernanții spun că nu sunt bani și de aceea investiția totală a statului în economie a fost de numai un miliard de euro. Însă, oricine își dă seama că deficitul bugetar uriaș, de 6,2 la sută pe primul trimestru, nu se datorează investițiilor, ci doar acoperirii cheltuielilor curente, cum ar fi salariile bugetarilor. Acum spuneți dumneavoastră, cititorii noștri, cum suntem, dacă suportăm asemenea politicieni?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI