Țigările de contrabandă, în flux continuu

Aproape că nu trece o zi să nu auzim despre țigări de contrabandă confiscate de polițiști de la diverși inși. Unii aduc „iarba dracului”, cum se mai zice la tutun, din Ucraina, cu motoreta, alții cu geanta, alți cu… portbagajul. Spre nenorocul lor, mulți dintre contrabandiști nu reușesc să ajungă cu țigările la destinație. Joi a fost o zi plină, din acest punct de vedere, pentru oamenii legii.
 

Prezentă pe o arteră principală de circulație din oraș, o echipă mixtă din cadrul Poliției Vicovu de Sus și Serviciului Poliției de Frontieră din aceeași localitate a observat un autoturism care a virat brusc pe o stradă laterală, cu vădită intenție de a evita un control. Cu toate manevrele efectuate de cel de la volan, respectiv R. Constantin, de 39 de ani, din Vicovu de Sus, mașina a fost trasă pe dreapta, constatându-se, apoi, că în portbagaj se aflau 5000 de pachete de țigări de proveniență ucraineană, ambalate în saci de rafie. Despre acte de proveniență, nici vorbă. Marfa, în valoare de 15.000 lei, a fost confiscată, iar cel în cauză amendat. Cazul a fost preluat, pentru continuarea cercetărilor, de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Suceava. În aceeași zi, dar, de astă dată, pe Drumul Județean 209 D, ce străbate comuna Calafindești, lucrătorii Postului de Poliție de aici au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de V. Dan, de 24 de ani, din Suceava. Știau ei polițiștii ce știau. Tânărul avea în portbagaj 5960 de pachete de țigări de proveniență ucraineană, fără acte justificative. Trecuse puțin de miezul nopții (18 spre 19 iunie, ora 0,15), când un echipaj al Poliției Rutiere Fălticeni a oprit, părându-i-se suspect, un autoturism condus de C. Costel, de 31 de ani, din Brașov. Ca și în cazurile de mai sus, el avea portbagajul burdușit cu țigări: 6400 de pachete, de proveniență ucraineană, pe care nu le putea justifica. I s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de complicitate la contrabandă, iar marfa i-a fost confiscată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: