Referitor la boicotarea Bacalaureatului de către supraveghetori

„Fiecare profesor se hotărăște dacă se duce sau nu”

spune liderul Sindicatului Județean “Spiru Haret”, prof Constantin Cernica
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Suceava nu au primit niciun semnal că profesorii supraveghetori la bacalaureat vor să boicoteze examenul pentru că sunt plătiți la jumătate față de anul trecut. Potrivit purtătoarei de cuvânt a IȘJ, prof. Laura Hacman, ieri sosiseră în instituție listele din școli cu propunerile pentru dascălii supraveghetori, fiind vorba de aproape 700 de cadre didactice.
 

Constantin Cernica

Referitor la aceeași problemă, liderul celui mai mare sindicat de învățământ de județ, Sindicatul Județean “Spiru Haret”, prof. Constantin Cernica, ne-a declarat ieri că boicotarea examenului nu este decizia liderilor de sindicat, ci “fiecare profesor se hotărăște dacă se duce sau nu”. “Noi ne-am străduit să aducem mai mulți bani, dar sumele pentru plata profesorilor implicați în examen s-au înjumătățit. Noi nu putem lua o decizie în acest sens, întrucât avem un protocol semnat cu ministerul și, dacă-l încălcăm, riscăm să nu ne luăm salariile”, a declarat dl Cernica. La nivel central, reprezentanții dascălilor au precizat joi că nu pot fi de acord banii oferiți pentru activitatea desfășurată în timpul bacalaureatului, care va începe luni. Potrivit ofertei ministerului, un președinte de comisie ar fi plătit cu 800 de lei, față de 1.150 în 2008, iar suma fiind indexabilă se ajunge practic la 600 de lei. Pentru o lucrare corectată, un profesor primea, anul trecut, 7,5 lei, iar acum ar primi doar 4 lei. Cei mai afectați sunt supraveghetorii și evaluatorii, a căror indemnizație a scăzut la jumătate. În toată țara, peste 220.000 de elevi care au promovat clasa a XII-a vor susține Bacalaureatul, sub supravegherea a 40.000 de dascăli.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: