„Din suflet pentru suflete”

Ziua de 27 mai 2009 a fost și va rămâne o zi plină de încărcătură emoțională și trăiri deosebite pentru colectivele de elevi ai clasei a IV-a de la Școala cu Clasele I-VIII din localitatea Giurgești, comuna Vulturești, și cei din clasa a III-a de la Școala „Academician Haralambie Mihăescu” din Udești. De ce?
 

Pentru că înaintea sărbătorii „Înălțarea Domnului”, cu sufletele pline de emoție și pioșenie, ei au participat la una dintre acțiunile cuprinse în proiectul educațional „Un pom și-o floare, recunoștință pentru înaintași” (cu referire la Eusebiu Camilar, Constantin Ștefuriuc, Mircea Motrici), proiect inițiat și coordonat de subsemnatul. Elevii au trăit clipe pline de emoție pentru că au participat la acțiunea de plantare de flori pe mormintele poeților Constantin Ștefuriuc și Mircea Motrici, despre care nimeni nu le-a spus nimic decât învățătorul lor, viță de udeștean. Emoțiile au căpătat dimensiuni și mai mari când, alături de ei, începând cu momentul de reculegere ținut în memoria celor plecați dintre noi înainte de vreme, plantatul florilor și recitatul de poezie, a fost și doamna Rozalia Motrici care, scrâșnind din dinți și cu ochii plini de lacrimi, a reușit să mulțumească pentru frumosul gest făcut. Reușita acțiunii se datorează colaborării dintre colectivele celor două clase de elevi, sub îndrumarea înv. Petru Vieru, Aneta Iacob și Dumitru Iacob. Cuvintele doamnei Rozalia Motrici au fost completate de vizita la Casa-muzeu „Mircea Motrici” recent deschisă, unde elevii au intrat în fosta atmosferă de lucru a poetului, cu obiectele de care era înconjurat în casa părintească. Obiectele cu care copiii au venit în contact (văzute de bună seamă și în casele lor) i-au făcut să se simtă parcă mai aproape de poet. (înv. Petru Vieru, Școala cu Clasele I-VIII Giurgești)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: