Vremea supraviețuitorilor

Acum știți și voi că a venit vremea să vă trăiți viața pe cont propriu, știți că nu trebuie să așteptați nimic de la poporul acesta strivit de propria identitate pierdută. Acum credeți poate că Președintele s-a plictisit de filosofi, că știința vine pe nemâncate chiar de pe Google, că este nevoie de cizmari, barmani, instalatori, drumari și frizeri. Drumul pe care l-ați căutat în Europa a început cu vise și s-a sfârșit cu îndemânarea de a bate un cui în perete. Acuma știți că nu mai este nevoie de poezie, acum știți că țara este ca o furtună din care te poți salva cu greu, că politica are reguli mefistofelice.
 

Totuși ce-am făcut noi cu viața noastră, noi care am crezut în valori, noi care am avut nevoie de adăpostul minților luminate? Numai Dumnezeu știe câți absolvenți, câți titrați stau cu diplomele în buzunare și aceasta pentru că e adevărat că snobismul e la putere. Iar între ceea ce este omul și ce ni se pare a fi rămâne o distanță de neconceput. Iată de ce Președintele are dreptul să arate cu degetul spre educație, pentru că avem destui intelectuali concepuți în laboratoare cu plată. Am spus de atâtea ori că trebuie să învățăm pentru viață, nu pentru școală, am văzut zeci, sute de copii masteranzi așteptând pensia părinților și iată că vremea supraviețuitorilor a sosit. Rezistă cine poate, atâta timp cât nu a încercat să se mintă pe sine și poate că este un lucru bun că nu contează cine ești, ci contează doar ceea ce știi să faci.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: