Muncă multă, amendă mare

>O banchetă plină cu țigări de contrabandă – 5000 de lei; un portbagaj cu aceeași marfă – 1000 de lei
Vasile C., de 24 de ani, din Botoșani, n-a avut noroc să treacă de controlul vamal de la PTF Siret și să se strecoare miercuri în țară cu doar 220 de „amărâte” pachete de țigări luate din Ucraina.
 

Polițiștii de frontieră i-au găsit marfa la controlul mașinii cu care acesta circula, băgată în bordul mașinii și în perna banchetei din spate. Până la urmă, pentru botoșănean a fost mult mai scumpă „ața” decât „fața”. Dacă țigările nu valorau nici 1000 de lei, pentru câtă muncă a depus să le înfunde prin canapele, el a încasat o amendă de 5000. Și a rămas și fără mașină, ce-i va fi restituită, fără țigări, bineînțeles, după ce va face dovada achitării contravenției. Dacă n-a tăiat banchete, n-a făcut tot felul de găuri prin mașină ca să ascundă marfa ilegală, Viorica H., de 47 de ani, din Rădăuți a fost amen-dată cu doar 1000 de lei. Ea cumpărase, de la magazinul duty free, 500 de pachete de țigări în valoare de peste 2000 de lei și trecuse deja cu ele spre casă. Pe raza localității Siret, însă, au oprit-o „frontieriștii”, i-au găsit marfa, i-au luat-o și i-au aplicat „corecția” pecuniară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: