Traficanți de heroină arestați sâmbătă de Tribunalul Suceava

> Ovidiu Petriceac, Lucian Lupu și Adrian Marian Andrușcă, din Suceava, au fost prinși în flagrant vineri, în parcarea de la de la Iulius Mall > Cei trei încercau să vândă aproape 2 kg de heroină pentru 17.000 de euro > Pentru imobilizarea unuia dintre ei, polițiștii au tras șase focuri de armă
 

Trei suceveni au intrat sâmbătă în arestul IPJ Suceava, după ce judecătorii Tribunalului Suceava au dispus trimiterea lor după gratii pentru 29 de zile. Petriceac, zis „Mârlanul”, Lucian Lupu, zis „Lucas”, și Adrian Marian Andrușcă sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional, trafic de droguri de mare risc și complicitate la infracțiunea de trafic de droguri. Prinderea lor a venit ca urmare a acțiunii demarate în decembrie 2008 de lucrătorii Serviciului Antidrog al BCCO Suceava, care a aflat atunci de un grup de traficanți care intenționau să introducă în țară droguri din Turcia. Procurorii biroului sucevean al DIICOT, care au început tot atunci cercetările și monitorizarea membrilor grupului, au fost pe fază când Petriceac, Lupu și un alt individ implicat în afacere, Ștefăniță Cojocaru, au procurat, din Turcia, la sfârșitul lunii mai, o cantitate de heroină pe care au adus-o acasă cu intenția s-o vândă. 2 kg de heroină contra 17.000 de euro Anchetatorii au urmărit din culise cum grupul și-a căutat cumpărători, fiind siguri deja că este vorba de o cantitate mare de stupefiante. Vineri după amiază, la ora 16, când vânzarea drogurilor trebuia efectuată în parcarea complexului Iulius Mall din Suceava, au acționat. Sub coordonarea procurilor DIICOT și cu întăriri de la poliție, BCCO și Jandarmerie, au acționat și i-au prins în flagrant pe Ovidiu Petriceac, Lucian Lupu și Adrian Marian Andrușcă. Aceștia aveau la ei și încercau să vândă unui polițist sub acoperire nu mai puțin de 1950 de grame de heroină, pe care ar fi urmat să încaseze suma de 17.000 de euro. Focuri de armă în parcare la mall Trezindu-se cu „caguliștii” lângă el, unul dintre traficanți a dat să fugă, imobilizarea lui fiind reușită abia după ce s-a tras cu pistolul în urma lui. Somațiile și șase gloanțe trase în plan vertical de polițiști l-au oprit pe fugar cât să poată fi încătușat și reținut. Vineri și sâmbătă, procedurile judiciare au continuat cu percheziții domiciliare în urma cărora au fost reținute 7 telefoane mobile cu cartele SIM ce vor fi dovada numerelor de mobil de la care s-a sunat în convorbirile între traficanți înregistrate de procurori, ca și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. A fost ridicat, de asemenea, pentru cercetări un autoturism ce aparținea unui membru al grupului. Cu cei trei traficanți în arest, cercetările își urmează cursul pentru completarea întregii activități infracționale a grupului, a identificării și pedepsirii eventualilor alți participanți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: