Mor mai mulți suceveni decât se nasc

Sporul natural, definit ca diferența dintre numărul născuților vii și cel al deceselor, înregistrează tendințe de scădere în județul Suceava. Așa relevă datele Direcției Județene de Statistică, potrivit cărora, în primele 4 luni ale anului 2009, numărul de persoane decedate l-a depășit cu 146 pe cel al nou-născuților. Situația este de natură să îngrijoreze, din moment ce, în perioada similară a lui 2008, numărul adușilor la lumina zilei l-a întrecut cu 103 de unități pe cel al dușilor pe lumea cealaltă.
 

Aceleași date arată că, în ultima dintre cele 4 luni analizate, adică în aprilie, în județul Suceava sporul natural a fost pozitiv, de 34 de per-soane. Aceasta, în condițiile în care, pe ansamblu, în țară, cât și în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, sporul natural a înregistrat valori negative, de 4841 de persoane și, respec-tiv, de 524 de persoane. În cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, județul Suceava se poate lăuda că este singurul care, în aprilie, a consemnat spor natural pozitiv. În această lună, pe teritoriul administrativ județean sucevean s-au născut 62 de copii, în scădere cu 3 nou-născuți față de martie și în diminuare cu 32 de micuți raportat la luna aprilie 2008. În aprilie 2009 au trecut în lumea drepților 595 de suceveni, consemnându-se cu 111 decese în minus față de luna anterioară și cu 41 de morți mai puțin comparativ cu luna aprilie a anului trecut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: