Organizația PSD Preutești va fi dizolvată

> La fel se va întâmpla cu cele din Baia, Hârtop și Liteni
Deputatul PSD de Fălticeni, Cătălin Nechifor, prim-vicepreședinte al Organizației Județene Suceava a PSD, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că organizația PSD din comuna Preutești a partidului va fi dizolvată. Nechifor a spus că liderii județeni ai partidului sunt extrem de supărați că membrii PSD din secțiile de votare din Preutești au pactizat cu PD-L și au permis “fraudarea alegerilor” în comună, fapt “dovedit cu imagini video și cu martori oculari”.
 

„Nu mai tolerăm o astfel de trădare electorală”, a spus Nechifor, care a arătat că nu este normal ca reprezentanții locali ai PSD să nu sesizeze că în urnă au fost introduse în plus sute de buletine de vot, având ștampila aplicată pe PD-L în același loc și care erau puse în teanc. Nechifor a mai anunțat că, din motive similare, vor fi dizolvate și organizațiile Baia, Hârtop și Liteni. El a explicat că, tehnic, în cazul de la Preutești, buletinele de vot în plus au fost introduse în urnă cel mai probabil în noaptea de sâmbătă spre duminică, până la începerea votării. Parlamentarul a mai arătat că decizia BEC de respingere ca nefondată a contestației depuse de PSD a fost „o soluție tehnică” pentru că, dacă ar fi fost adoptată, s-ar fi pus în pericol calendarul electoral pentru alegerile europarlamentare, iar Parlamentul European risca să nu-și poată începe noul mandat la termenul stabilit. „A fost o soluție tehnică. Nu am continuat demersurile de a ataca soluția BEC, pentru că România ar fi avut o bilă neagră și am pus mai presus interesul național”, a spus Nechifor, care a adăugat că se continuă cercetările pe calea penală. Și președintele Organizației Județene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a spus că rolul organelor statului este să stabilească adevărul în cazul de la Preutești și a mai spus că, pentru siguranță, deși IJP Suceava a anunțat că a deschis dosar penal, organizația PSD depune plângere penală în acest caz. El a mai arătat că pe lângă organizația Preutești vor mai fi luate măsuri de dizolvare a altor organizații PSD, pentru inacțiune în campania electorală, iar 13-14 consilieri locali din județ vor fi excluși din partid pentru că „trădare electorală”. „Decât să te duci cu un trădător la luptă, mai bine mergi cu un altul care are forță mai mică, dar luptă pentru tine”, a spus Mîrza, care a subliniat că nu e posibil ca în urna de vot să fie găsite în plus 228 de buletine de vot, iar reprezentantul partidului să nu știe nimic. Senatorul PSD consideră că decizia BEC de a respinge contestația PSD în cazul de la Preutești este surprinzătoare, pentru că Biroul Electoral Central „nu justifică cele 228 de voturi în plus”. O „fraudă electorală” con-statată de reprezentanții BEJ Suceava la o secție din comuna Preutești este investigată de polițiști, după ce au fost găsite în urnă cu 228 de buletine de vot mai multe decât numărul de alegători. În urma verifi-cărilor, a reieșit că la secția de votare nr. 421 din Preutești au votat 515 persoane, din care 476 de persoane înscrise pe listele permanente și alte 39 pe liste suplimentare. La numărătoare, însă, au fost găsite 743 de buletine de vot, cu 228 de buletine de vot în plus.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI