Doi spărgători au fost reținuți la Câmpulung

> Ciprian Ț., de 28 de ani, din satul Prisaca Dornei, Gheorghe M., de 28 de ani, din Vama, au fost propuși să fie arestați preventiv pentru „furt calificat” > Împreună cu alți doi indivizi, domiciliați, de asemenea, în localități cu multe case de vacanță, au făcut „curat” într-o cabană din Câmpulung Moldovenesc
 

Când a revenit, pe 9 iunie, la cabana proprietate personală din Câmpulung Moldovenesc, Cornel C., de 41 de ani, din Ipotești, a văzut că, între timp, îl călcaseră hoții. A chemat autoritățile care au constatat atunci că spărgătorii forțaseră ușa de acces și îi luaseră din interior cam ce le trebuia ca să-și doteze corespunzător și confortabil o nouă locuință. Din cabană lipseau mobilă, electrocasnice, televizor, calorifer electric, lenjerie, pături, veselă etc., toate în valoare de circa 11.000 de lei. După două zile de cercetări, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc l-au identificat ca principal suspect pe Ciprian Ț., de 28 de ani, din satul Prisaca Dornei, comuna Vama. O percheziție la domiciliul acestuia le-a dat siguranța că bănuiseră bine, pentru că au fost găsite acolo bunuri furate din cabana ipoteșteanului. Omul tocmai își face casă și, „gospodar” fiind, strânsese ca să aibă, chiar și furând din locuința altuia… Tot acolo, polițiștii au găsit o pușcă artizanală de vânătoare, despre care proprietarul a declarat că o făcuse singur. Lângă ea, muniția aferentă: mai multe braninguri, alice și 6 cartușe. S-a stabilit că spargerea cabanei de la Câmpulung s-a făcut cu concursul unei întregi găști, din care mai fac parte Gheorghe M., de 28 de ani, din Vama, Andrei C., de 21 de ani, din Câmpulung, și Grigore L., de 25 de ani, din Sadova, toți provenind așadar din zone bogate în case de vacanță, numai bune de spart în lipsa proprietarilor. S-a considerat că, de data aceasta, doar Ciprian Ț. și Gheorghe M. merită reținuți și propuși instanței de judecată pentru arestare preventivă pentru furt calificat, pentru primul fiind luată în calcul și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI