Sporurile bugetarilor sunt rezultatul luptei sindicale

> „Este de apreciat faptul că, cel puțin până acum, în sectorul bugetar nu au avut loc reduceri de personal”, spune Silviu Onuțu, coordonatorul Filialei Suceava a Sindicatului Național al Funcționarilor Publici
 

Sporurile din sectorul bugetar sunt rezultatul luptei sindicale, susține coordonatorul Filialei Suceava a Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Silviu Onuțu. „În cazul acestor sporuri, fiecare sindicat s-a luptat pentru porțiunea lui de reprezentare, și, prin acestea, s-a obținut un mic avantaj, pe care, de obicei, sindicaliștii respectivi îl au. Aceasta chiar dacă este vorba despre magistrați sau polițiști, iar guvernul, funcție de care cum a fost și cum a vrut, a acordat sporurile în cauză. Deci acestea – și mă refer doar la bugetari – sunt rezultatul lup-tei sindicale”, a precizat dl Onuțu. Poziția liderul de sindicat survine negocierilor de la nivel național dintre sindicate și executivul din Capitală pe marginea adoptării grilei unitare de salarizare și includerii sporurilor în retribuția tarifară, adică cea de bază. Coordonatorul sucevenilor afiliați la Sindicatul Național al Funcționarilor Publici spune că, în sensul celor menționate, au fost organizate mai multe acțiunii sindicale, așteptându-se și rezultate concrete. „Noi, momentan, suntem în așteptarea soluțiilor la revendicările noastre. Am organizat manifestări, am pichetat sediul guvernului și prefecturilor, o parte dintre cerințe fiind rezolvate. Conducerea noastră de la București face parte din Comisia de negociere de la Ministerul Muncii și vom vedea ce rezultate vom obține”, subliniază Silviu Onuțu, menționând că este de apreciat faptul că, cel puțin până acum, din sectorul bugetar nu au avut loc reduceri de personal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: