Dacă la Bac profesorii se vor abate de la lege, vor fi sancțiuni conform Codului penal

Președintele Comisiei Județene de Bacalaureat, inspector general adjunct Vasile Monacu, s-a întâlnit ieri cu directorii de liceu pentru a discuta despre problemele obișnuite legate de acest examen, avertizându-i în mod special asupra “respectării cu strictețe a legii”, și anume a metodologiei de examen.
 

Prof. Vasile Monacu spune că “încălcarea normelor din metodologie constituie abatere disciplinară” și că, în cazul în care acestea vor fi încălcate, “profesorii vor răspunde în cadrul legii”, el referindu-se la “cei care comunică soluții candidaților, care înlocuiesc lucrări sau le falsifică sau orice neglijență”. “Vor fi sancțiuni conform Codului penal și vom sesiza organele de cercetare penală”, a precizat Vasile Monacu, iar așa înțelegem că se va proceda și în cazul în care la evaluare se vor constata diferențe mai mari de 1,5 puncte. Inspectorul general adjunct a fost foarte vehement și în ce privește colectarea unor fonduri pentru comisiile de examen, de către personalul didactic și auxiliar sau directori, de la părinți, elevi sau rude ale acestora. În această situație, dascălii implicați în examen riscă “sancțiuni de natură materială sau penală, în funcție de caz”. “Dacă vor să facă cinste la comisie, s o facă din banii personali”, a conchis dl Monacu. În județul Suceava vor fi organizate 19 centre de examen și 6 de evaluare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: