Câmpulungenii nu s-au grăbit la vot

Câmpulungenii nu s-au prea grăbit să voteze europarlamentarii. Mulți dintre ei susțin că nu au știut destule despre aceste alegeri, că nu au putut vota în deplină cunoștință de cauză sau chiar că nu s-au lămurit nici acum cu ce se ocupă europarlamentarii. „Habar nu am cine-s oamenii ăștia. Alții au fost în vizită în campanie și alții văd pe broșuri. Nu am priceput nimic și, dacă merg la vot, voi pune ștampila la întâmplare, că tot una-i”, ne-a explicat Vasile Coștiug, un pensionar care încerca să se informeze pe stradă cum vine treaba cu candidații.
 

Alții, din felul în care au fost realizate materialele electorale, au înțeles că printre candidați se numără, de pildă, Crin Antonescu sau Gheorghe Flutur, iar când au aflat de la cunoscuți că nu e deloc așa au renunțat la ideea de a vota. Pentru cei mai mulți dintre câmpulungeni însă, sărbătoarea Rusaliilor s-a dovedit mult mai importantă decât alegerile europarlamentare. Oamenii s-au îmbrăcat elegant, chiar cu costume populare, iar dimineață bisericile au fost pline de localnici dornici să asiste la ceremoniile religioase. Între timp, la secțiile de votare prezența alegătorilor a fost sub așteptări și la ora 11,30 prezența la urne era de numai 6,1 la sută. În municipiu au fost înscriși pe listele electorale permanente 17263 alegători, repartizați pe 14 secții de vot. Singurele probleme înregistrate au fost legate de neprezentarea unor reprezentanți ai unor partide la comisiile de la secții, dar absența lor nu a perturbat derularea normală a alegerilor. Prezența la vot a fost de 19,11 la sută, PD-L obținând 35,6 la sută din sufragii, PSD – 28,7 la sută, PRM – 14,39 la sută, PNL – 12 la sută iar Elena Băsescu – 8,69 la sută.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: