Buta cere implicarea statului în economie

După 1990, rolul statului în economia națională s-a diminuat continuu, liderul sindical crezând că aceasta este una din cauzele crizei economice din România
Costel Buta, vicepreședinte al Uniunii Teritoriale Județene a CNS „Cartel Alfa”, liderul sindicatului „Arborii Bucovinei” de la societatea comercială de hârtie și celuloză Ambro Suceava, solicită implicarea statului în economie. Dl Buta a declarat, într-o conferință de presă, că, după 1990, rolul statului în economia națională s-a diminuat continuu, ajungând aproape de zero.
 

Liderul sindical crede că aceasta este una dintre cauzele crizei economice din România și dă ca exemplu pozitiv modul în care au acționat SUA în noul context mondial. Domnia sa a evidențiat că sindicaliștii resimt din plin efectele regresului economico-financiar, însă, pentru că nu pot interveni direct, acestora nu le-a rămas decât să se plângă Guvernului. Costel Buta vorbește despre unele anomalii care s-au răsfrânt asupra activității industriale, printre acestea numărându-se felul în care sunt stabilite tarifele la gaze naturale, energie electrică, energie termică și alte utilități. Domnia sa remarcă, deja, unele tendințe de ajustarea a tarifelor la energie și gaze pentru sectoarele energetic și metalurgic, susținând că facilități de acest gen ar putea fi promovate și în alte domenii de activitate cu probleme. „Lipsa amestecului statului în economie nu este, întotdeauna, un lucru bun. Sigur, Guvernul nu trebuie să intervină direct, dar o supraveghere a economiei este im-portantă. Dacă state cu tradiție democratică îndelungată, precum SUA și țările din vestul Europei își permit să o facă, cred că și Guvernul român ar putea să-și revizuiască atitudinea față de economia națională”, evidențiază vicepreședintele Uniunii Teritoriale Județene a CNS „Cartel Alfa”, Costel Buta, menționând că statul datorează acest lucru plătitorilor de taxe și impozite și că intervenția acestuia nu trebuie să distorsioneze mecanismul economico-financiar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: