Din partea grupul Rayet

Proiect de concesionare a aeroportului

Grupul spaniol Rayet urmează să prezinte, la sfârșitul lunii, un montaj financiar și un proiect de concesionare a Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, în vederea modernizării și dezvoltării acestuia, a anunțat, ieri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
 

„Este vorba despre un montaj financiar de concesionare”, a spus el, menționând că autoritățile județene au avut discuții cu mai multe firme care și-au exprimat intenția de a participa la modernizarea Aeroportului Suceava. Firma germană K+P, care a realizat master-planul de dezvoltare al Aeroportului Suceava, arată că prognoza de trafic confirmă necesitatea extinderii acestuia, potențialul de pasageri anual evaluat până în 2013 fiind de 310.000, în varianta optimistă, și de 178.000, în varianta pesimistă, în condițiile în care în 2008 volumul de pasageri a fost de aproximativ 40.000. Master-planul prevede lucrări de modernizare la pistă, a cărei lărgime trebuie extinsă de la 30 de metri la 45 de metri; pista va trebui lungită de la 1.800 de metri, în prezent, la 2.460 de metri, pentru a putea prelua avioane de dimensiuni mari cum sunt Airbus A 319 sau Boeing B 737. Odată cu modernizarea pistei vor trebui făcute investiții în balizaj, dar și în modernizarea aerogării și realizarea unui terminal cargo.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: