Pe 7 iunie

Poliția și jandarmeria promit că vor sta cu ochii pe „turiștii electorali”

Polițiști și jandarmi suceveni anunță că vor umbla duminică, 7 iunie, în ziua alegerilor parlamentare, după eventualele grupuri disponibile la „turism electoral”. Sarcina va pica, în principal, în grija lucrătorilor Serviciului Poliției Rutiere, care vor monitoriza și verifica, dacă va fi cazul, orice mijloc de transport ce ar putea deplasa grupuri de oameni care votează, de mai multe ori, în secții de votare diferite.
 

„Vor fi constituite echipaje mobile, din cadrul rezervelor de intervenție, care vor executa misiuni de patrulare, pe itinerarii prestabilite, cu scopul de a monitoriza prezența sau deplasarea în zonă a autobuzelor sau microbuzelor care transportă persoane în scop de «turism electoral», ne-au comunicat reprezentanți ai IPJ Suceava. Monitorizarea acestor grupuri va fi efectuată și în preajma celor 538 de secții de votare din județul Suceava, unde polițiștii și jandarmii au atribuțiuni de pază și de păstrare a ordinii publice și unde au „verde” să intervină, rapid și conform ordinelor, dacă apar „turiștii”. Reamintim că peste 1500 de polițiști, jandarmi și lucrători ISU vor supraveghea procesul de votare, în data de 7 iunie. Având fiecare atribuțiuni precise, oamenii în uniforme vor fi prezenți în interiorul secțiilor, patrulând în preajma lor, vor interveni, de va fi nevoie, în cazuri speciale și, conform celor de mai sus, vor fi și pe șosele cu ochii pe grupurile de votanți care, eventual, vor circula de la o secție la alta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: