„Lucruri deosebit de grave” la SC Drumuri și Poduri SA

După ce auditul a depistat o „deturnare de fonduri” de 80 miliarde lei vechi, în contul unor lucrări executate „fără comandă”, președintele CJ, Gheorghe Flutur, a dispus sesizarea DNA > Fostul director al societății, Eugen Girigan, actualul subprefect, spune că cea care nu a facturat lucrările este tocmai conducerea de acum a CJ
 

În urma auditului efectuat la SC Drumuri și Poduri SA Suceava, unde acționar unic este CJ Suceava, a fost depistată o deturnare de fonduri în valoare de 80 de miliarde de lei vechi, șeful deliberativului județean sucevean, Gheorghe Flutur, dispunând, în aceste condiții, să fie sesizată Direcția Națională Anticorupție (DNA). “Am dispus trimiterea la DNA a unei plângeri penale pentru delapidare, deturnare de fonduri de 80 de miliarde de lei vechi pentru lucrări executate în 2008 fără comandă, fără punerea la dispoziție a terenului, fără a se factura”, a spus Flutur într-o conferință de presă, precizând că a fost informat joi, de AGA de la SC Drumuri și Poduri SA Suceava, de rezultatele auditului, care arată că este vorba de o sumă foarte mare privind 12 obiective de investiții din județ. Flutur a menționat că auditul a fost efectuat de un auditor extern și că acesta a mai depistat și alte probleme în ceea ce privește preluarea gestiunii. ”Voi solicita astăzi ca AGA să facă lumină. Sunt lucruri deosebit de grave”, a spus președintele CJ, care a arătat că, de exemplu, în apropierea secției societății din Fălticeni se află o societate a cumnatei șefului de secție, Gheorghe Dascălu, iar din incinta societății de drumuri se făcea alimentarea cu energie electrică a firmei cumnatei, printr-un cablu trifazic, și că aceeași societate efectua diverse servicii pentru firma aparținând CJ. Președintele CJ Suceava a mai arătat că probleme de acest fel au mai fost constatate și la secțiile din Gura Humorului și Fălticeni ale SC Drumuri și Poduri SA Suceava. Fostul director al societății Drumuri și Poduri SA Suceava, Eugen Girigan, actual sub-prefect de Suceava, a declarat că respectivele lucrări au fost făcute respectând toate procedurile, fiind realizate în baza unei comenzi. El a menționat că, în ceea ce privește nefacturarea lucrărilor, acestea au fost efectuate în perioada mai-iunie 2008, iar, după alegerile locale, noua conducere a CJ Suceava nu a mai facturat lucrările.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: