Ploi abundente peste Moldova

Astăzi, la ora 15, Suceava intră în avertizare „Cod Galben”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava s-a pregătit pentru “Cod Galben”. Avertizarea trimisă ieri de ANM devine operațională și pentru județul Suceava începând de astăzi la ora 15 și va dura până mâine dimineață la ora 9. În acest interval sunt așteptate ploi în cantități mari în toată Moldova, dar și în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania.
 

În zonele deluroase, cantitățile de apă pot depăși 20 – 25 de l/mp și izolat 40-50 l/mp. Averse, fulgere, tunete și poate grindină sunt, pe scurt, posibilele fenomene cu care s-ar putea confrunta și populația județului Suceava. Ca urmare a acestei atenționări, Secretariatul Tehnic Permanent din cadrul Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava anunță că au întreprins următoarele măsuri: > Monitorizare, cu toată atenția, a evoluției zilnice, cu asigurarea condițiilor necesare pentru a se acționa preventiv și pentru a putea alerta populația în timp util, în situația activării unor factori de risc care pot genera situații de urgență; > Avertizarea populației privind producerea inundațiilor în zona de responsabilitate; > Repartizarea de sarcini de prevenire și protecție pe toți membrii comitetelor locale pentru situații de urgență; > Verificarea mijloacelor și, la nevoie, punerea lor în funcțiune pentru deblocarea drumurilor și căilor de acces; > Asigurarea condițiilor pentru accesul ambulanțelor, autospecialelor P.S.I. și a altor mijloace de intervenție în situații de urgență; > Monitorizarea permanentă a persoanelor cu vârstă înaintată și a persoanelor care locuiesc izolat; > Folosirea, la nevoie, a sistemelor de avertizare existente la nivelul unităților administrativ-teritoriale; > Verificarea stocurilor de materiale și a mijloacelor de intervenție în caz de situații de urgență; > Identificarea spațiilor de cazare pentru eventualele persoane rămase blocate în trafic și asigurarea, pentru acestea, a condițiilor de trai. Orice eveniment deosebit generat de fenomenele meteorologice se poate anunța la ISU Suceava, la telefoanele 524426 sau 214523, fax 524432 sau 212723, sau la 112.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: