1 Iunie

Toată seva vine din învățătură

Intrată în tradiție, Ziua Internațională a Copilului amintește fiecărui adult de propria copilărie și, totodată, de obligațiile morale pe care le au aceștia față de generațiile viitoare.
 

Nevoile adultului și ale copilului oscilează între două viziuni: una pozitivă, conform căreia totul merge bine, fără dificultăți majore, și una negativă, plină de incertitudini și variabile. Influențele societății actuale, la care sunt supuși tinerii, fac ca învățarea socială să fie mai pregnantă decât învățarea academică, completând valorile vieții moderne. Și, cum toată seva viitorului adult vine din învățătură, din nevoia de cunoaștere, „Cartea răsplătește” dintotdeauna, statornic și necondiționat: perseverența, tenacitatea, ambiția, talentul și munca, chiar dacă nicio materie școlară nu predă viața cu riscurile și bucuria de a fi trăită. Acesta este mesajul adresat tuturor copiilor din județ, de a primi răsplata cărții, pentru munca și efortul fiecăruia, mulți și… „La mulți ani!” Prof. PETRU CARCALETE Inspector școlar general

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: