Țin cu dinții de privilegii…

Cine crede că se va ajunge la adoptarea unei legi a pensiilor care să prevadă că unicul criteriu de calculare a acestora va fi contribuția fiecăruia s-ar putea să se înșele. Acum, pentru că-i campanie electorală, guvernanții, politicienii de toate culorile spun în stânga și-n dreapta că se va face dreptate și se va ajunge la un sistem echitabil în acest domeniu. Primul-ministru susține că s-a ajuns la un consens. Îl acompaniază în acest sens un secretar de stat și chiar ministrul muncii. În culise însă, acolo unde se negociază acest lucru, participanții ajung deseori la cuțite, unii dorind să-și îndeplinească promisiunile făcute electoratului, iar alții, reprezentanți ai celor cu pensii speciale, ținând cu dinții de privilegii.
 

Sava BEJINARIU

Aceștia din urmă au cerut să existe un indicator de calcul în funcție de domeniul de activitate și să se ia în considerare o anumită creștere. Deci și acum, când se spune că s-ar fi ajuns la finalul dezbaterilor pe tema acestei legi, lucrurile nu sunt deloc lămurite, pentru că cei cu pensii speciale de la buget nu se lasă. Să zicem că cei de la Armată și de la Interne vor zice „Să trăiți, am înțeles!” și se vor conforma, că cei din Justiție au fost puși cu botul pe labe de președintele Traian Băsescu prin intermediul Curții Constituționale, dar ce facem cu cei de la Parlament? Pentru că, dacă ei zic „da”, însă votează „nu”, vom mai avea de așteptat mult și bine o lege echitabilă a pensiilor. Iată, comisia privind statutul senatorilor și deputaților s-a tot întâlnit, dar nu a reușit să dezbată proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. De ce? Pentru că nu se întrunește cvorumul. Și n-a încă venit vacanța parlamentară!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: