România, „un vasal care plătește o taxă” pentru a face parte din UE

Liderul național al PNȚCD, Marian Miluț, a fost prezent sâmbătă la Suceava și a apreciat, într-o conferință de presă, că între cele trei mari formațiuni politice românești, PSD, PD-L și PNL, care fac acum „combinații de trei luate câte două”, nu există în prezent mari diferențe.
 

El a arătat că, prin campania electorală pentru președinție pe care cele trei partide o fac în același timp cu campania pentru euroalegeri, aceste partide dovedesc dezinteresul față de problemele europene. Miluț și-a exprimat îngrijorarea că România a ajuns un contributor la bugetul UE și nu un beneficiar, subliniind că, în timp ce în ultimii trei ani România a contribuit cu câte aproximativ 1,4 miliarde de euro la bugetul UE, a atras, anual, maxim 5% din această sumă pe proiecte europene. „România e un contributor. Este un vasal care plătește o taxă ca să facă parte dintr-un club select european”, a spus Miluț. La rândul său, vicepreședintele PNȚCD, Vasile Lupu, a declarat că a susținut întotdeauna că aparține celui mai important partid din România, care a pus bazele statului român modern și care a dovedit că are un fundament ce poate regenera. El și-a exprimat, cu privire la PNȚCD, convingerea că „dacă am renăscut după închisorile comuniste, vom renaște și după tranziția românească de 20 de ani”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: