Happy-end pentru 3 turiști rătăciți în pădurile de la Poiana Micului

> Din cauza vremii „ticăloase” de sâmbătă noapte, 3 bucureșteni au petrecut aproape 14 ore în sălbăticie > Jandarmii și salvamontiștii i-au găsit, bine sănătoși, ieri dimineață, la ora 8.30
Ploaia abundentă și întunericul au dat frisoane de teamă unui grup de 3 turiști bucureșteni care s-au rătăcit sâmbătă noapte în pădurile din zona Poiana Micului – Cacica. Ei au rămas în sălbăticie, blocați, timp de 14 ore, într-o mașină care n-a mai făcut față drumului ud din munți.
 

Situația a fost semnalată la „112” în aceeași zi, la ora 19, imediat plecând în căutarea lor un echipaj de jandarmi, un lucrător al Serviciului Public Salvamont Suceava și un membru al Clubului Off Road Bucovina din Gura Humorului. Împreună au scotocit zona, muntoasă și împădurită, ore în șir, în beznă, pe o ploaie ce cădea torențial și în imposibilitate de a comunica cursiv cu turiștii rătăciți, unul din membrii echipei de căutare fiind el însuși în pericol de a se accidenta. La ora 3 dimineața, era imposibil de a mai fi continuată acțiunea de salvare, astfel că echipa a pornit din nou la drum 2 ore mai târziu. De data aceasta, cu două echipaje de salvamontiști și unu de jandarmi, plecate fiecare pe câte o cale de comunicație, au reușit să dea de cei trei bucureșteni rătăciți, ieri dimineață, la ora 8.30. Din fericire, în afară de faptul că au încercat teama petrecerii unei nopți în pădure, cei trei bărbați cu vârste între 20 și 50 de ani erau teferi și nevătămați. Așa că au putut povesti salvatorilor că în seara precedentă plecaseră la drum cu mașina, dinspre Poiana Micului, pe un traseu montan pe care îl cunoșteau. Vremea „ticăloasă” i-a abătut însă de la traseu și, când mașina n-a mai făcut față, au sunat un prieten, care la rândul său a apelat „112”. „Salvamontiștii și jandarmii montani recomandă turiștilor să nu abordeze trasee necunoscute sau pe timp nefavorabil, iar, în cazul deplasărilor în grup, să folosească cel puțin două autovehicule, pentru a lucra în echipă în situația unui drum greu accesibil”, au comunicat reprezentanții Jandarmeriei Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: