Municipalitatea încearcă să-i convingă pe suceveni să rămână în programul de reabilitare termică

> Asociațiile cu solicitări aprobate trebuie să adune bani de la beneficiari în Fondul de reparații, achitarea lucrărilor urmând a avea loc la fiecare emitere de facturi parțiale > În cazul în care asociațiile nu vin cu acceptul la plată al proprietarilor, contractul de mandat încheiat cu primarul va fi reziliat
 

Primarul Ion Lungu urmează să aibă o întâlnire cu șefii de asociații și cu proprietarii de apartamente, încercând să-i convingă să nu abandoneze demersurile pentru derularea programului național de termoizolare a blocurilor de locuințe. Reabilitarea termică a primelor 31 de blocuri a fost aprobată în ședința de guvern de săptămâna trecută, valoarea investiției ridicându-se la 4,34 milioane de euro. De lucrări ar urma să beneficieze circa 1000 de apartamente, edilul șef atrăgând atenția că pentru organizarea, în iunie, a licitațiilor, asociațiile trebuie să vină cu acceptul proprietarilor. Dl Lungu spune că asociațiile trebuie să se grăbească, întrucât timpul curge repede. „Ordonanța spune că, în cazul în care în termen de 15 zile de la înștiințare nu se primește răspunsul, contractul de mandat încheiat cu primarul se reziliază. Ne vom deplasa la asociațiile de proprietari, pentru că este o problemă mult prea importantă”, subliniază ocupantul fotoliul din Areni, menționând că în prima etapă sunt cuprinse clădiri de locuit din zona centrală a urbei. Pentru Programul local multianual de creștere a performanței energetice a lo-cuințelor din municipiul reședință de județ, anul acesta Primăria Suceava alocă, din bugetul local, suma de 8 milioane de lei. Funcție de tipul clădirilor, pentru un apartament se va cheltui între 2500 și de 5000 euro, proprietarii trebuind să vină cu o contribuție ce variază de la 500 la 800 de euro. Ion Lungu evidențiază că asociațiile trebuie să adune bani de la beneficiari în Fondul de reparații, achitarea lucrărilor urmând a avea loc la fiecare emitere de facturi parțiale. Primarul Primul gospodar al urbei avertizează, de asemenea, că lucrările pe cont propriu sunt mai scumpe și de calitate redusă, cele făcute cu sprijinul statului incluzând schimbarea tâmplăriei, izolarea planșeului de la subsol și a terasei de la ultimul etaj. „Astfel, potrivit specialiștilor, se estimează scăderea consumului de energie termică pe apartamente cu 50%. În al doilea rând, este asigurată securitatea structurii de rezistență a blocurilor și, în ultimul rând, se schimbă aspectul estetic al fațadelor”, evidențiază ocupantul fotoliului din Areni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: