La C.N. „Petru Rareș”

Încă 16 elevi au primit „Sprachdiplom”

Pentru a patra oară, la C.N. “Petru Rareș” Suceava s-a desfășurat recent festivitatea de decernare a diplomelor “Sprachdiplom”, 16 elevi din clasa a XII-a G intrând în posesia ei, certificându le competențele de limbă și, eventual, ajutându i să acceadă în universități din Germania.
 

La festivitate au participat prof. Rüdiger Schreiber, Willi Reis și Michael Hiltscher, din partea Ministerului Educației și Cercetării Republicii Germane, reprezentanți ai Forumului Democrat German, elevi ai liceului și invitați. “Prof. Rüdiger Schreiber i-a felicitat pe elevi pentru performanța lor, întrucât a învăța limba germană este o performanță care presupune studiu îndelungat. Hotărârea lor de a învăța germana este una oportună, deoarece limba germană este o limbă de o deosebită importanță în UE. Această diplomă le deschide elevilor multe uși, deoarece economia românească are nevoie de specialiști care să stăpânească limba germană, având în vedere tradiția relațiilor economice și culturale româno-germane. În plus, cu această diplomă elevii au dreptul de a studia în Germania la orice universitate”, a precizat directoarea colegiului, Daniela Dungeanu. Elevi au participat la examenul de competență lingvistică (Deutsches Sprachdiplom) organizat în două părți: în decembrie trecut (examenul scris) și în ianuarie (oral). Pentru proba orală, comisia pentru evaluarea competențelor de limbă a fost numită de Ministerul Educației din Köln. Potrivit prof. de germană Ștefania Mitre, de la C.N. “Petru Rareș”, toți cei 16 elevi participanți au promovat examenul, 10 la nivelul de competență C1, ceilalți pe module. Sunt elevi de la profilul real, matematică-informatică, învățământ bilingv româna germana. Până acum, 50 de elevi au primit o astfel de diplomă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: