Falsificatorii de carduri bancare din Vicovu de Sus cer clemența instanței

Doi dintre ei au uzat de drepturile lor procesual penale, solicitând liberarea provizorie sub control judiciar
Tribunalul Suceava a amânat, ieri, pentru mâine, judecarea cererii de liberare provizorie sub control judiciar depuse de avocații inculpaților Petru Nistor, fost Calancea, zis Budău, de 33 de ani, și Ioan Pitic, fost Schipor, zis Nicu Cucoreț, de 37 de ani, ambii din Vicovu de Sus. Din câte se pare, apărătorii au nevoie de mai mult timp pentru studierea dosarului.
 

Cei doi ar face parte dintr-o adevărată rețea de clonare de carduri bancare, alături de un alt vicovean, Constantin Costea, fost Nițu, zis Pârcă, de 33 de ani, care a operat pe teritoriul Marii Britanii, dar și al României. Prin activitatea lor infracțională, destul de simplă, în fond – ei și-au procurat niște dispozitive speciale pe care le introduceau în bancomate și cu ajutorul cărora citeau datele de pe cardurile clienților (folosite ulterior la fabricarea clonelor instrumentelor bancare) –, ar fi reușit să facă o mică mare avere, de peste 100.000 de euro. Nistor, Costea și Pitic, în calitate de membri ai rețelei, sunt cercetați de procurorii DIICOT Suceava pentru constituire în grup infracțional organizat, deținere de instrumente de plată electronice falsificate, punere în circulație de astfel de instrumente și de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. Anchetatorii susțin că în această afacere sunt implicate mai multe persoane, unele identificate. Curtea de Apel Suceava, de altfel, a dispus, săptămâna trecută, și arestarea lui George Dumitru Cârstean, zis Borzac, de 28 de ani, tot din Vicovu de Sus, alt membru al rețelei. Caracatița infracțională și-ar întinde, spun aceleași sur-se, tentaculele până în Focșani, Alba Iulia, Galați și depășește granițele Marii Britanii, ajungând până în Olanda.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI