Pentru elevii jandarmi

Sfârșit de săptămână activ

La sfârșitul săptămânii trecute, elevii jandarmi din cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au desfășurat o acțiune de ecologizare și au învățat misiunile jandarmilor montani.
 

Cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, în perioada 16-17 mai 2009, 55 de elevi și cadre ale Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au făcut o drumeție în masivul Rarău, ocazie cu care s-au ocupat și de ecologizarea zonei. „Ajunși la cabană, îndrumați de administrator și șeful Serviciului Salvamont Câmpulung Moldovenesc, elevii s-au «înarmat» cu saci menajeri și au pornit la vânătoare de… gunoaie. Acțiunea s-a desfășurat în zonele de acces spre cabana Rarău și spre Piatra Șoimului. La finalul activității am realizat că sacii pe care-i aveam la purtător nu au fost suficienți pentru a curăța în totalitate zona. Cu toții ne dorim ca acest gen de activități să continue, dar mai ales ne dorim să sensibilizăm cetățenii că, pentru a ne simți bine în natură, trebuie să o protejăm, iar primul pas este să lăsăm curat în urma noastră”, ne-a declarat ofițerul relații publice, lt. Irina Ipate. O patrulă de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Câmpulung Moldovenesc a însoțit grupul de elevi și le-a oferit detalii privind misiunile pe care le desfășoară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: