„Becul a început să pâlpâie”

Primăriile nu-și mai pot acoperi cheltuielile

Conducerea Consiliului Județean cere sprijin de la Ministerul Finanțelor Publice pentru unitățile administrativ-teritoriale din județ. Șeful executivului județean, Gheorghe Flutur, spune că multe dintre ele sunt pe cale de a nu-și mai a putea plăti cheltuielile de funcționare, situația fiind una limită.
 

„Există primării cu cheltuieli la limită. Becul aprins a început să pâlpâie și trebuie să ne gândim la o soluție”, reliefează Gheorghe Flutur. El crede că rezolvarea poate sta în alocarea, din Fondul de rezervă la dispoziția executivu-lui central, a unor sume des-tinate comunităților locale cu probleme bugetare deosebite. Anul acesta, pentru echilibrarea bugetelor locale, Direcția Generală a Finanțelor Publice a repartizat Consiliului Județean 32,3 milioane lei cu titlul de sume defalcate din TVA, precum și 12,1 milioane lei defalcări din impozitul pe venit. În ceea ce privește sumele alocate din cote defalcate din impozitul pe venit, municipiile județului, în număr de 5, s-au ales cu 2,81 milioane lei, cele 10 orașe luând 2,28 milioane lei. La restul unităților administrativ-teritoriale, respectiv la cele 98 de comune, au fost împărțite fonduri de peste 7 milioane lei. Din su-mele defalcate din TVA, 7,48 milioane lei au fost dirijate spre municipii, 6,06 milioane lei spre orașe, iar 18,7 milioane lei spre comune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: