În zona de munte

Razii de proporții

Pe 14 mai, între orele 9 și 14, Poliția municipiului Vatra Dornei a organizat și executat o razie, angrenând efective mărite din cadrul subunității, ale Serviciului de Investigare a Fraudelor, posturilor de poliție arondate și ale detașamentului de jandarmi din localitate, ocazie cu care au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.120 de lei.
 

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri alimentare și țigări în valoare totală de 5.621,13 de lei. Tot pe 14 mai, au fost or-ganizate acțiuni pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc și a orașului Gura Humorului, procedân-du-se la verificarea produselor susceptibile a fi piratate/con-trafăcute. În cadrul acțiunilor au fost verificate 7 societăți co-merciale și 3 asociații familiare. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, toate la Le-gea 12/1990, în valoare de 3.000 de lei. Au fost ridicate, în vederea continuării cercetă-rilor, bunuri în valoare de 1.600 de lei, constând în articole textile. „Au fost constatate 4 in-fracțiuni, dintre care una conform Legii 84/1998, de «punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate», una conform Legii 8/1996, de «comunicare publică a opere-lor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe» și două conform Legii 241/2005, de «ascundere a bunului ori a sursei impozabile sau taxabile» și «executare de evidențe contabile duble, folosindu-se înscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor»”, ne-a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Gabriel Panțiru. Cu titlu de exemplu, a fost depistată Elena A., de 37 de ani, din Câmpulung Moldove-nesc, administrator la o societate comercială, în timp ce oferea spre comercializare, la punctul de lucru al societății din incinta unui centru comercial din localitate, 15 tricouri și 3 compleuri de diferite culori și modele inscripționate cu mărci de renume, fără a deține certificate de calitate sau conformitate. Există suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute, ne-a declarat sursa citată. Bunurile în discuție au fost ridicate în vederea expertizării de către titularii de mărci. În cauză, se va întocmi dosar penal față de Elena A., urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infrac-țiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.  A fost identificată P. Dana, de 33 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care, în calitate de administrator la o societate comercială, a întocmit evidențe contabile duble privind sumele de bani încasate și intrările de mărfuri, în scopul neevidențierii în actele contabile ale firmei a veniturilor realizate, astfel sustrăgându-se de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat. În cauză se va întocmi dosar penal față de P. Dana, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvâr-șirii infracțiunilor de „evaziune fiscală”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: