Criminalul a fost trimis în judecată

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată a incul-patului Petru Hostiuc, de 45 de ani, domiciliat în com. Mitocu Dragomirnei, fără antecedente penale, studii 10 clase, necăsătorit) pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.
 

S-a reținut că în data de 6.04.2009 inculpatul ar fi consumat o cantitate (nedeterminată!) de băuturi alcoolice împreună cu victima ulterioară, Gheorghe Cazac, la diverse localuri din comuna Mitocu Dragomirnei. „La scurt timp după ce s-au despărțit, Hostiuc Petru s-a întors de la domiciliul său înarmat cu o toporișcă și s-a îndreptat în direcția în care se deplasase victima, ajungând-o din urmă. Aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, cu intenție, a exercitat acte de violență, de intensitate ridicată, asupra victimei Cazac Gheorghe, care au condus la decesul acestuia, survenit la data de 09.04.2009” – ne-a informat, ieri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procuror Luminița Hurjui. La momentul internării victimei în spital, aceasta prezenta o alcoolemie de 2,85 grame la mie. Inculpatul a fost cercetat în stare de arest preventiv și i-au fost asigurate toate garanțiile procesuale. Am aflat că este cunoscut ca o persoană consumatoare de băuturi alcoolice și cu un comportament agresiv. Pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: