Efectul bumerangului

Peste toate poate trece omul dacă este sănătos, acesta este un truism care nu mai are nevoie de confirmare. Boli sunt multe și fiecare trebuie să-și ducă împăcat crucea. Am spus întotdeauna că spitalele sunt în suferință și că fondurile de sănătate ar trebui tratate cu maximă atenție. Nu știu cât ne-ar trebui nouă o campanie pentru Bucovina și frumusețile existente aici, nu știu câtă nevoie avem de asaltul turiștilor și de spectacole de carton în care să ne preamărim tradiția ușor iluzorie.
 

Știu însă că spitalele gem de bolnavi, știu că odată ce te afli în incapacitate de muncă societatea te marginalizează și parcă singurul lucru pe care îl poți face este să-ți aștepți sfârșitul. Cred că înaintea Agriculturii, a Siguranței Naționale, a Educației și Culturii, a tot și a toate, ar trebui să se situeze Sănătatea. Fără o societate aptă, sănătoasă nu se mai poate face nimic. Zilele trecute bolnavii de diabet au aflat siderați că testele pentru verificarea glicemiei ar putea ieși (dacă nu cumva chiar au și ieșit) din zona gratuității. Numai cine nu a avut în preajmă un diabetic poate trece cu ușurință peste o astfel de veste. Se știe că diabetul este o boală cu consecințe de multe ori tragice, complicațiile bolii ducând la invaliditate sau deces. Aștept încă ziua în care cineva din clasa politică va fi în stare să decanteze cu adevărat binele de rău – și asta în afara intereselor proprii –, aștept un om care să recunoască răspicat că suntem un popor cu probleme de sănătate, altminteri voi considera această ignorare a realității un atentat la siguranța națională. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe să-și contureze vâlvătaia, politicienii vor promite mult și nimic. Ar trebui să privim foarte atent după cortină și să nu ne mai dăm girul cu ușurință. Alegerea pe care o facem are efectul bumerangului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: