Vicovenii falsificatori de carduri bancare Nistor, Costea și Pitic rămân în arest

> Curtea de Apel Suceava a emis ieri al patrulea mandat de arestare preventivă pentru încă un membru al rețelei, George Dumitru Cârstean
 

Curtea de Apel Suceava a respins recursul înaintat de cei trei bărbați din Vicovu de Sus acuzați de fraude bancare și au menținut măsura dispusă luni de judecătorii Tribunalului. Petru Nistor, fost Calancea, Constantin Costea, fost Nițu, și Ioan Pitic, fost Schipor, au rămas în arest preventiv pentru următoarele 26 de zile, câte mai sunt din mandatul de arestare preventivă. Mai mult, acestora ar trebui să li se alăture în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și George Dumitru Cârstean, alt membru al rețelei, propus ieri de procurorii suceveni ai DIICOT pentru arestare preventivă. Judecătorii Tribunalului Suceava au respins inițial propunerea, dar, după apelul procurorilor, judecat la instanța superioară, a fost emis mandat de arestare preventivă și pentru Cârstean, urmând ca acesta să fie adus ulterior după gratii. Nistor, Costea și Pitic, în calitate de membri ai unei rețele cu multe ilegalități de natură trasfrontalieră la activ, sunt cercetați de procurori pentru constituire în grup infracțional organizat, deținere de instrumente de plată electronice falsificate, punere în circulație de astfel de instrumente și de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. Lui George Dumitru Cârstean procurorii îi reproșează, în lumina probelor culese, deținerea de instrumente de plată electronice falsificate și sprijinire a unui grup infracțional organizat, fapte pentru care va fi anchetat. Primii trei, stabiliți în Anglia, au susținut cu aplomb rețeaua de falsificatori ai cărei membri au folosit echipamente de citire a cardurilor bancare originale, introduse de diferite persoane în bancomate, după care, folosind datele de pe ele, au falsificat altele și au dat iama în conturile astfel accesate. Anchetatorii susțin că în această „afacere” sunt implicate mai multe persoane, parte identificate, parte încă necunoscute.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI