Reguli stricte de încadrare a urbanismului în specificul arhitectural bucovinean

Executivul județean declanșează procedura de achiziție publică de întocmire a regulamentului de urbanism pentru mediul rural > În urma unei examinări a personalului specializat de la sate și orașe, 56% dintre testați au obținut între 5 și 7, 5% de peste 7, iar 20% au luat note sub 4
 

Consiliul Județean Suceava va declanșa, prin sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), procedura de întocmire a regulamentului de urbanism pentru mediul rural. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că documentația va sta la baza activității primăriilor și personalului de la compartimentele de specialitate ale executivelor locale comunale. „Acesta se dorește a fi un ghid adresat locuitorilor satelor, celor care autorizează construcții în mediul rural, dar și proiectanților. Ghidul va conține informații scrise, grafice și fotografice despre arhitectura specifică zonei Bucovinei”, relevă șeful administrației județene. Dl Flutur reliefează că reglementate vor fi amplasarea construcțiilor pe parcele, procentul de ocu-pare, regimul de înălțime, organizarea parcelelor, amplasarea construcțiilor principale, configurația clădirilor (volumetrie, compoziția construcțiilor, tipul fațadelor, proporții), aspectul gardurilor și porților de la gospodării, precum și culorile și materialele de construcții folosite. Săptămâna trecută o comisie a Consiliului Județean a testat cunoștințele referenților de urbanism și disciplină în construcții de la administrațiile locale urbane și comunale, potrivit președintelui Consiliului Județean personalul specializat de la sate obținând rezultate mai bune față de ce cel de la orașe și municipii. „În general, cei din mediul rural au fost îndrumați din aproape în aproape, pe când cei de la nivelul orașelor și municipiilor au avut o mai mare autonomie în ceea ce privește urmărirea regulilor de urbanism. Ruralul, în general, s-a consultat cu Consiliul Județean atunci când a fost nevoie de autorizare”, reliefează șeful executivului județean sucevean. În urma examinării, 56% dintre testați au obținut între 5 și 7, 5% de peste 7, iar 20% au luat note sub 4. Referenții de urbanism au trebuit să răspundă la întrebări pe marginea Legii nr. 50 pri-vind autorizarea în construcții, ordinul de ministru privind aplicarea acestui act normativ, reglementărilor din Codul Civil privind regimul proprietății, planului general de urbanism (PUG) și regulamentului de aplicare a acestuia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: