Reabilitarea termică a primelor 31 de blocuri din Suceava costă circa 4,5 milioane de euro

Asociațiilor de proprietari care nu au adunată partea lor de contribuție în cont li se vor anula contractele de mandat, iar banii vor fi orientați spre alți solicitanți
Aleșii județeni, întruniți, ieri, în ședință extraordinară, au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți reabilitării termice a 31 de blocuri de locuințe, incluse în lista de priorități care face parte din Programul local multianual privind creșterea performanței energetice a locuințelor din municipiul Suceava. În reședința de județ necesită intervenții blocurile de locuințe proiectate înainte de anul 1990. În acest sens, ținându-se cont de anul ridicării, sistemul de construire și aspectul exterior, în primă fază au fost selectate 31 de imobile comune din zona centrală, urmând ca, într-o etapă ulterioară, această acțiune să fie continuată. Lucrările includ izolarea termică a pereților exteriori, termoizolarea terasei și planșeului de la subsol, precum și înlocuirea tâmplăriei.
 

Valoarea investiției se ridică la 4,34 milioane de euro, de lucrări urmând a beneficia circa 1000 de apartamente. Primarul Ion Lungu și-a exprimat speranța că reabilitarea termică a celor 31 de blocuri va fi aprobată în ședința de guvern de astăzi, astfel încât, împreună cu asociațiile de proprietari, să se treacă la efectiv la treabă. Edilul-șef a atras atenția că, pentru a demara lucrările, asociațiile de proprietari trebuie să aibă adunată de la proprietari partea de contribuție, în cuantum de 20% din costul total al termoizolării. „Ne dorim să începem programul în acest an, însă avem o problemă, în sensul că asociațiile de proprietari trebuie să aibă asigurate sumele ce le vor fi comunicate, conform indicatorilor tehnico-economici aprobați”, a evidențiat ocupantul fotoliului din Areni. Ion Lungu menționat că, în cazul în care asociațiile nu vor fi de acord cu plata sumei ce revine proprietarilor din blocul/blocurile respective, contractul de mandat semnat de către acestea cu primarul va fi reziliat, iar banii vor fi reportați spre alte asociații solicitante. La o primă estimare, pe medie, pentru reabilitarea apartamentului, un proprietar ar trebui să scoată din buzunar 750 de euro, circa 30 milioane lei vechi, sumă neplătibilă în rate. Spre exemplu, blocul N 4, scara A, de pe strada Mitropoliei, cu 30 de apartamente, necesită investiții totale de peste 519.000 de lei. Cota de 20% este de aproximativ 103.800 de lei, fiecare proprietar trebuind să vină cu circa 3400 de lei. Șeful administrației locale, Ion Lungu informează că, la compartimentul specializat al executivului, asociațiile de proprietari au depus solicitări de anvelopare termică pentru 141 de blocuri cu 4000 de apartamente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: