Fundu Moldovei

Incendiu violent la Centrul de Plasament „Visătorii”

Ieri dimineață, în jurul orei 3, Detașamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Fundu Moldovei, a intervenit, cu patru autospeciale, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la Centrul de Plasament „Visătorii” (aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava), din comuna Fundu Moldovei.
 

La sosirea echipajelor de intervenție, ardeau acoperișul (construit din lemn cu învelitoare din tablă tip țiglă), mansarda și camerele de la etaj, existând pericolul de propagare la întreaga construcție și gospodăriile învecinate. S-au evacuat, în condiții de siguranță, persoanele aflate în interior (un adult și 25 de copii), informează un comunicat. Pompierii s-au asigurat controlând fiecare încăpere și constatând că în clădirea incendiată nu se mai afla nicio persoană. Incendiul a fost lichidat la ora 6, în limitele găsite. Au ars acoperișul, mansarda și cele opt camere de la etaj, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, mobilier, trei computere, o imprimantă, articole textile și de papetărie. S-au degradat pereții, plafonul și tâmplăria clădirii. Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza coșului de evacuare a fumului, neprotejat termic corespunzător față de materialele combustibile. Pompierii au salvat parterul construcției și gospodăriile învecinate, în valoare estimată la 1.000.000 de lei vechi. Pagubele sunt de aproximativ 100.000 de lei. Nu au fost victime omenești. Un comunicat de presă al DGASPC Suceava, semnat de purtătorul de cuvânt Nicoleta Lența, arată că incendiul ar fi izbucnit, cel mai probabil, „de la un scurtcircuit electric”. „Se va găsi cea mai bună soluție pentru găzduirea temporară a copiilor”, spune sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: