În scopul protecției contra gripei porcine

DSP a cumpărat măști pentru vameși și polițiștii de frontieră

În vederea protejării împotriva virusului gripei de origine porcină, Direcția de Sănătate Publică Suceava a cumpărat 1000 de măști pentru personalul vamal și polițiștii de frontieră din vămile Siret și Vicșani, ca și pentru inspectorii sanitari din acele zone – a informat ieri directorul instituției, dr. Alexandru Lăzăreanu.
 

Personalul respectiv a fost instruit ca, în cazul apariției unei suspiciuni de gripă să anunțe asistentul comunitar sau medicul de familie din zonă. Dr. Lăzăreanu a precizat că, în contextul apariției unei eventuale pandemii de gripă porcină, toate instituțiile trebuie să aibă un plan de asigurare a continuității în muncă, în caz de absenteism în rândul personalului. De asemenea, șeful ASP spune că s-a întâlnit cu managerii spitalelor din județ pentru a se stabili măsurile ce se impun în cazul unei pandemii cu virusul gripei AH1N1 modificat, urmând ca aceștia să realizeze până la sfârșitul lunii planuri concrete de intervenție. „Am cerut directorilor să informeze personalul despre conținutul acestui plan, nu doar să rămână pe hârtie”, a declarat șeful DSP Suceava. Managerilor de spitale li s a cerut să aibă asigurate stocurile de materiale dezinfectante, iar celui de la Ambulanță, să aibă mașinile pregătite în caz de nevoie și materiale pentru dezinfectarea acestora. El a adăugat că în cadrul Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Suceava s-a organizat un compartiment în care să fie izolate eventualele cazuri de gripă porcină. Deși sezonul de raportare a virozelor la DSP Suceava trebuia să se încheie de la 1 mai, va continua supravegherea epidemiologică a bolilor respiratorii în teritoriul județului. continuă. „Medicii de familie din teritoriu raportează zilnic, în afară de sâmbătă și duminică, cazurile de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), pneumoniile și bronho pneumoniile, iar al rândul său DSP va informa ministerul, a conchis directorul DSP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: