Astăzi se judecă recursul vicovenilor falsificatori de carduri

Nistor, Costea și Pitic au fost arestați preventiv luni, ca protagoniști ai unor fraude bancare petrecute în Anglia
Judecătorii Curții de Apel Suceava vor judeca astăzi recursul înaintat de Petru Nistor, fost Calancea, de 33 de ani, Constantin Costea, fost Nițu, de 33 de ani, și Ioan Pitic, fost Schipor, de 37 de ani, toți din Vicovu de Sus, împotriva măsurii arestării preventive pentru 29 de zile, luată luni de colegii de la Tribunalul Suceava.
 

Cei trei au intrat luni în arest acuzați fiind că, în cadrul unei grupări transnaționale, au clonat carduri bancare și au golit conturile mai multor persoane din Marea Britanie. Ei sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, deținerea și punerea în circulație de instrumente de plată electronică falsificate, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și deținere de echipamente cu scopul de a servi la falsificarea cardurilor bancare. În iarna anului trecut a fost prima dată când procurorii DIICOT Suceava au primit informații că cei trei vicoveni, stabiliți în Anglia, se ocupă cu fraude bancare. Strângerea probelor a culminat, duminică, 10 mai, cu efectuarea a 9 percheziții domiciliare și reținerea lui Nistor, Costea și Pitic. În cauză sunt implicate mai multe persoane; trei dintre ele, audiate de asemenea de procurori, au primit doar interdicție de a părăsi localitatea de domiciliu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: