Suceava

Aleșii locali au tăiat 8,2 milioane lei din salariile profesorilor

Primarul Ion Lungu spune că dascălii nu trebuie să intre în panică, fondul de salarii urmând a fi reîntregit printr-o rectificare pozitivă ce ar urma să aibă loc în iulie
 

Consilierii locali suceveni au aprobat, în ședința extraordinară de ieri, rectificarea în minus a bugetului local. Tăierea de fonduri are loc în baza unei adrese a Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava, în misivă precizându-se că, în urma aprobării OUG nr. 34/2009 privind rectificarea bugetului de stat și reglementarea unor măsuri fiscale, se impune și modificarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată prevăzute pentru municipiul Suceava în anul 2009. Astfel, cheltuielile de personal din învățământul sucevean pe trimestrul al doilea al anului sunt reduse cu 8,23 milioane lei. Primarul Ion Lungu a declarat că demersul este în concordanță cu măsurile luate de guvern la nivel național, acesta lăsând descoperite cheltuielile de personal din trimestrul al patrulea al anului. Primarul ține să precizeze că profesorii vor avea salariile asigurate, la 1 iulie urmând a se face o rectificare pozitivă a bugetului de stat. Ocupantul fotoliului din Areni reliefează că, după această dată, ar putea fi plătite și diferențele la drepturile salariale calculate greșit în anii trecuți și pentru care profesorii au obținut hotărâri judecătorești. „Nu trebuie să intrăm în panică, pentru că rectificarea în minus nu afectează drepturile profesorilor. Ba din contra, în sumele care sunt fundamentate în buget, inclusiv aceste rectificări cu minus și în diferența de completat, sunt prinse și diferențele salariale la drepturile câștigate în instanță de cadrele didactice”, a precizat edilul-șef, Ion Lungu, adăugând că restanțele în cauză se ridică la 1,5 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: