La Gura Humorului

Zeci de tineri și copii cu dizabilități au participat la faza județeană a „Special Olympics”

Aproximativ 60 de copii și tineri cu dizabilități au participat la faza județeană “Special Olympics”, care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Centrului Școlar “Sf. Andrei” din Gura Humorului. Evenimentul a fost organizat de dna profesoară Rodica Creț de la unitatea de învățământ menționată, care a fost ajutată și de un grup de voluntari de la Școala de Arte și Meserii.
 

Participanții la competiție au vârste cuprinse între 7 și 24 ani și sunt de la Centrul Școlar “Sf. Andrei”, Colegiul “Alexandru cel Bun”, Centrul de Plasament “Laurenția U-lici”, Centrul Școlar Suceava, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” din Suceava și Centrul Școlar din Câmpulung Moldovenesc. Un aspect este cert, atmosfera pe parcursul desfășurării evenimentului a fost deosebită, starul competiției fiind dat prin rostirea jurământului “Special Olympics”. Sportivii participanți au fost susținuți și aplaudați de peste 200 de colegi și invitați de la alte școli din localitate. În cele din urmă locul I la „fotbal unificat” i-a revenit echipei “Amicii” de la Centrul Școlar “Sf. Andrei” din Gura Humorului, antrenată de prof. Răzvan Cocar și George Nea-goe, iar locul II echipei din Suceava, antrenată de prof. Veronica Budeanu și Pavel Constantin. La abilități individuale au fost premiați toți participanții. Etapa națională a “Special Olympics” se va desfășura în perioada 3-6 iunie la Buzău. Organizatorii “Special Olympics” le mulțumesc pe această cale celor care i-au pregătit și însoțit pe copii și tinerii participanți la competiție. Este vorba despre Maria Ulici, asistent social și Antonel Sahlean, kinetoterapeut de la Centrul de Plasament “Laurenția Ulici” din Gura Humorului; profesorii: Răzvan Cocar și George Nea-goe de la Centrul Școlar “Sf. Andrei”, Veronica Budeanu și Cătălin Morar de la Centrul Școlar Suceava, Mircea Lazăr de la Centrul Școlar Câmpulung Moldovenesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: