Rugbi, Divizia Națională

Victorie de prestigiu pentru CSM Bucovina Suceava

În cea de-a doua etapă a turneului play-out, CSM Bucovina Suceava – Olimpia București 19 – 5 (6 – 0) > 14 din cele 19 puncte ale sucevenilor au fost marcate de debutantul Gabriel Conache
 

Atmosferă primăvăratică la meciul din etapa a II-a a turnului play-out al Diviziei Naționale de rugbi dintre CSM Bucovina Suceava și Olimpia București. După ce au pierdut primul joc pe teren propriu în fața celor de la Poli Iași, sucevenii au încercat să producă surpriza în disputa cu gruparea în fața căreia au pierdut de fiecare dată. Dacă nu a jucat Tiberiu Conache, “uvertura” obișnuită a echipei sucevene, a jucat fratele său Gabriel, cel mai bun jucător român la Campionatul European Under 18. Prima lui “semnătură” din meci a fost o lovitură de pedeapsă transformată în minutul 5. În pofida forței deosebite a pachetului bucureștean, gazdele și-au păstrat cumpătul și au replicat printr-un joc bun în apărare și prin “eliberările” aceluiași Gabi Conache. Scorul la pauză a fost 6 – 0 pentru CSM Bucovina Suceava, după ce debutantul sucevean a transformat o lovitură de pedeapsă de la 35 de metri central. Toți iubitorii rugbiului sucevean prezenți în tribune erau circumspecți în legătură cu partea a doua a meciului dintre suceveni și bucureșteni, oaspeții părând mai bine pregătiți să înfrunte căldura și terenul tare de la Suceava. Ca de obicei, nu a fost deloc așa, pentru că formația gazdă a luptat exemplar și a demonstrat că are resurse. Nu mai reprezintă niciun secret faptul că același Gabriel Conache a marcat dintr-o lovitură de pedeapsă, în minutul 67 ducând scorul la 9 – 0 pentru suceveni. Presați de scor și de faptul că nu le-a reușit absolut nimic, bucureștenii au comis greșeli peste greșeli, de una din ele profitând Gabriel Conache, care, sprintat irezistibil, a trimis un balon de urmărire în terenul advers, balonul fiind ajuns de vitezistul Flutur, urmând eseul la centru. Încercarea a fost transformată și la 19 – 0, CSM Bucovina Suceava nu a mai ținut minte eseul marcat în ultimul minut de Olimpia București. Victorie meritată și frumoasă a celor de la CSM Bucovina Suceava în disputa cu Olimpia București și elan bun pentru salvarea de la retrogradare. Pentru CSM Bucovina Suceava au jucat: Manea, I. Rusu, Patenschi, Șt. Rusu, Preutescu, Bursuc, Nichiforiuc, Onofrei, Crețuleac, G. Conache, Ștefancu, Opariuc, Drelciuc, Hamciuc, Flutur. Au mai jucat: Zup, Ispir, Coca, Tuchlei și I. Florea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: