Mica Sicilie de Bucovina

Un patron cu datorii la cămătari, sluțit și siluit de „Mafia jicovenilor”

> Poliția i-a identificat pe făptași, însă niciunul nu se află în arest > Unul dintre ei a primit, totuși, interdicție de a părăsi localitatea
„La 1.05.2009, ora 18.31, Poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, în dimineața acelei zile, Samoil A., de 43 de ani, din municipiul Rădăuți, a fost sechestrat de un grup de persoane, într-o locuință din comuna Vicovu de Jos, pe motivul nerestituirii unor datorii. Din primele investigații efectuate, s-a stabilit că principalul suspect este Vasile C., de 40 de ani, din Vicovu de Jos, de la care partea vătămată a împrumutat, la finele anului 2008, o sumă de bani, neachitată până în prezent.
 

La locul comiterii faptei se mai aflau și Radu S., de 38 de ani, din comuna Gălănești, Petru M., de 45 de ani, din municipiul Rădăuți, Radu P., de 47 de ani, din Vicovu de Jos, față de care urmează a fi efectuate cercetări pentru stabili-rea participației. De asemenea, suspecții i-au tăiat victimei, cu o baionetă, o falangă de la mâna dreaptă, amenințându-l cu moartea”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava, de ieri. De reținut că Samoil A. deține o firmă în Rădăuți și că, în afară de bănci, de la care ar fi împrumutat sume consistente, ar fi dator la cămătari și părul din cap. Care cămătari, fiind din „Jicov”, iar Poliția nu e străină de proliferarea fenomenului mafiot în zonă – nu glumesc și nu se joacă atunci când e vorba de banii lor. Am spus că Poliția nu e străină de fenomen în sensul în care, de ani de zile, efectuează cerce-tări asidue pentru depistarea grupărilor infracționale, cu legături mai ales în Germania. Rezultatele se văd, iar „Jicovul”, este, de cel puțin 10-15 ani, o mică Sicilie. Un mic Palermo… „În baza autorizațiilor emise de Judecătoria Rădăuți, au fost efectuate, sâmbătă, 4 perche-ziții la domiciliile celor 4 suspecți, iar la domiciliul lui Vasile C. au fost identificate mai multe urme de substanță brun-roșcată, ce urmează a fi prelucrate și exploatate în condiții de laborator”, informează, în continuare, sursa citată. În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, a fost identificat și reținut Radu S., care a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Împotriva acestuia s-a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de lipsire de libertate și vătămare corporală, în vederea prinderii celorlalți suspecți, dispăruți în prezent de la domicilii, precum și pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei. Surse judiciare acreditează teza, bazată pe declarații ale persoanelor care doresc să-și păstreze, pe bună dreptate, anonimatul, că atrocitățile împotriva patronului rădăuțean nu s-ar fi oprit la o simplă lipsire de libertate și la sluțire, ci că ar fi ajuns chiar până la siluire.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI