Criză de bani… la sânge !

În contextul crizei actuale, nici Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Suceava nu stă prea bine cu banii. Din cauza bugetului insuficient, salariile angajaților pentru ultimele luni ale anului în curs sunt în pericol.
 

Directoarea instituției, dr. Maria Pilat, a precizat că nu prea sunt bani nici pentru consumabile precum vată, feșe, ace, seringi, dezinfectante, combustibil pentru mașini, nefiind însă astfel de probleme la reactivi și pungi, care sunt asigurate direct de la București. Dr. Pilat spune că nu este în pericol plata tichetelor pentru donatori, pentru acestea fiind alocat un buget separat; ea a adăugat că speră totuși la o rectificare bugetară, pentru depășirea dificultăților financiare. Potrivit datelor CJTS, în luna aprilie s-au prezentat la centru să doneze sânge 561 de persoane. Șefa centrului estimează că și în luna mai se contează pe un număr similar, acesta urmând însă să mai scadă odată cu venirea verii, ca de obicei. Dr. Pilat a mai spus că au fost stocuri suficiente de sânge pentru urgențele din minivacanța de 1 Mai, singura grupă deficitară fiind AB negativ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: