Fond forestier și 5 locuințe, salvate de la dezastru

Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Fundu Moldovei și lucrători ai Ocolului Silvic Fundu Moldovei au intervenit, pe 16 aprilie, în jurul orei 17, cu două autospeciale, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată de pe un teren aparținând lui Gavril A., din comuna Fundu Moldovei.
 

La sosirea gărzii de intervenție, vegetația uscată ardea, existând pericolul de propagare la fondul forestier învecinat. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite (aproximativ 4 ha). Pompierii au salvat fondul forestier învecinat, în valoare de 10.000.000 de lei. Incendiul a avut drept cauză folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului. Câteva minute mai târziu, Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu două autospeciale și un modul SMURD pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o construcție ce îngloba două garaje, aparținând lui Dumitru A., în municipiul Vatra Dornei (strada Parcului). La sosirea gărzii de intervenție, incendiul se manifesta la cele două garaje, existând pericolul de propagare la cinci case aflate în imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. A ars acoperișul celor două garaje, construite din lemn, pe o suprafață de circa 70 mp, și s-au degradat pereții portanți. Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit favorizat de către conductori electrici defecți. Pompierii au salvat cele cinci locuințe învecinate și un autoturism, în valoare de 1.200.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI