La Aeroportul „Ștefan cel Mare”

Echipament de aducere la sol a aeronavelor în situație de urgență

La Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava va fi instalat, în perioada următoare, un echipament pentru aducerea la sol a avioanelor aflate în situații de urgență.
 

Plenul deliberativului județean a hotărât darea în administrare, cu titlul gratuit, Regiei Autonome ROMATSA, a unei suprafețe de teren de aproape 5000 mp, pentru Direcția Aeriană Suceava, în vederea amplasării unui echipament special necesar îmbunătățirii condițiilor de aducere la aterizare a aeronavelor în situații de vizibilitate redusă. Potrivit Consiliului de Administrație a Regiei Autonome Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, „se impune demararea urgentă a lucrărilor”. „Suceava este singurul aeroport din țară care nu are astfel de dispozitiv de aterizare în condiții grele. Din acest motiv, foarte multe avioane care doresc să aterizeze la Suceava sunt dirijate către alte aeroporturi din țară. Dacă ar fi existat până acum, dispozitivul ne-ar fi permis să câștigăm mult mai mulți bani”, a precizat consilierul județean Petru Carcalete, șeful Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), menționând că fosta conducere a unității aeroportuare sucevene de la Salcea „nu a avut în vedere acest aspect”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI