Ou tradițional și în centrul Fălticeniului

Începând de joi, în centrul municipiului Fălticeni a fost amplasat un ou care îmbină elemente decorative tradiționale în județul Suceava. Oul, cu o înălțime de 120 de centimetri și o greutate de 78 de kilograme, a fost realizat de angajații Serviciului de Utilități Publice al Primăriei Fălticeni, sub coordonarea ing. Ghiorghiță Pascaru.
 

Pentru confecționarea oului a fost folosit polistiren armat, pe care au fost aplicate mai multe straturi de glet pentru protecție împotriva umezelii. Pictura de pe ou – constând în elemente tradiționale simbolizând viața, moartea, eternitatea, iubirea, cunoașterea – a fost realizată de artistul plastic Gabrel Baban. Pictura, realizată cu vopsele speciale care să reziste la radiațiile solare și ultraviolete, a fost acoperită cu un strat de lac special de protecție. Oul este expus într-un car de lemn vechi de aproape 50 de ani, umplut cu fân și flori, și a devenit deja atracția localnilor sau a celor aflați în tranzit, fiind locul preferat pentru fotografii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: